Een gebruiker ontvangt vanuit AppicalNow standaard e-mails om hem of haar te stimuleren voor inloggen en gebruik. De administrator kan bepalen of deze e-mails wel of niet verstuurd worden vanuit AppicalNow. Deze e-mails zijn bedoelt om een gebruiker te herinneren en te motiveren. Deze e-mails zijn tekstueel niet aan te passen.

In de voorbeelden zijn termen als *IFNAMEI* te zien. Deze hebben de volgende betekenis:

*IFNAMEI* = hier zal de voornaam van de desbetreffende gebruiker staan
*ICOMPANYI* = hier zal de naam van het bedrijf staan
*ICOURSEI* = hier zal de naam van de desbetreffende course staan
*IUSERNAMEI* = hier zal de naam van een de desbetreffende gebruiker komen te staan. Bijv. de naam van de gebruiker die een chatbericht heeft verstuurd naar de gebruiker die de mail ontvangt.
*IMESSAGEI* = Hier zal het bericht worden vertoond die een gebruiker via de chat heeft verstuurd.

Een overzicht van deze mails vindt je hieronder.

Het is bij de 'Course Settings' mogelijk om per course in te stellen of een mail wel of niet wordt verstuurd. Onderaan in deze tutorial staat uitgelegd hoe dit kan worden gedaan.

Uitnodigings e-mail (instelbaar)
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij/zij is toegevoegd via User Management in de Editor en er is gekozen voor 'Send Invite - an email wil be sent to your new hires" in plaats van 'Get invitation code", waarbij er een aparte code wordt gegenereerd die in een eigen e-mail kan worden gekopieerd.

Welkomst e-mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer de gebruiker een wachtwoord heeft ingesteld. Als er op de knop 'Start de web-app' wordt geklikt wordt de gebruiker doorgelinkt naar de Player in hun internetbrowser. Het is ook mogelijk om de applicatie te downloaden door op één de 'Google playstore' knop of de 'Apple App Store' knop te klikken.

'Nog niet ingelogd' mail (instelbaar)
Deze mail ontvangt de gebruiker wanneer hij of zij is uitgenodigd voor een course maar nog niet heeft ingelogd. In de Course Options is het mogelijk om in te stellen na hoeveel dagen de gebruiker deze mail ontvangt.

Deze mail wordt enkel verstuurd als deze optie is aangezet in de instellingen van een course. De momenten waarop deze mail wordt verstuurd is afhankelijk van de instellingen die zijn opgegeven bij Course Settings.

Wachtwoord vergeten mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij of zij in het in het inlogscherm op 'Forgot Password' heeft geklikt en daar zijn of haar e-mail adres heeft ingevuld. Het e-mail adres dient gelijk te zijn aan het e-mail adres dat is gebruikt bij het aanmaken van het account op AppicalNow.

'Je loopt achter' mail (instelbaar)
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij of zij achterloopt met de voortgang van een course. In de instellingen van een course kan de optie 'Course completion reminder' worden geactiveerd of gedeactiveerd. Als deze wordt geactiveerd is het mogelijk om drie punten in te stellen wanneer een gebruiker deze mail krijgt toegestuurd.

Nieuwe Story Beschikbaar mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer er een nieuwe story is toegevoegd aan een course waarin deze gebruiker zich bevindt.

Nieuwe Course Beschikbaar mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij of zij is toegevoegd aan een nieuwe course.

Course Voltooid mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij of zij een course heeft voltooid en alle pagina's heeft doorlopen. Let op: het gaat hier enkel om de voortgang van een course en niet om de score.

Nieuw Chatbericht mail
Deze mail ontvangt een gebruiker wanneer hij of zij een nieuw chatbericht heeft ontvangen in AppicalNow. In de mail is te zien wie het bericht heeft gestuurd en tevens wordt het ontvangen bericht vertoond.

Voor Je Eerste Dag mail
Deze mail ontvangt een gebruiker één dag voor zijn of haar eerste dag. Dit hangt af van de dag die als 'First Day' is opgegeven bij het aanmaken van de gebruiker.